Любопитно

Свиленградският музей разпъна шатри за децата

Историческият музей в Свиленград разпъна шатри, закупени с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Под сянката им продължават ученическите творчески занимания, включени в образователната програма „Старите занаяти в новото време“.

Под погледа на специалисти от Арт-галерията в града децата извайват съдове на грънчарско колело, които след това грейват в различни цветове. Преди това те рисуваха пъстри картини и усвоиха различни техники. Всички участници ще могат да се насладят на своите творби в края на месеца, когато музеят ще ги представи на изложба. Отсега са поканени и родителите.

МузейПрограмата „Лято в музея“ пък отведе ученици в най-старата църква в града „Св. Троица“, която навършва 190 години от създаването си. Отец Константин им подари екземпляри от Евангелие, адаптирано за деца.

В сградата на най-старото училище „Христо Попмарков“ групата научи факти за учителстването на Иван Вазов в Свиленград и за личности, свързани с просветното дело в града. Маршрутът премина и край внушителния паметник на ген. Никола Иванов, герой от Одринската епопея по време на Балканската война и освободител на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button