Регион

Два нови пожара в Хасковско, сериозна е ситуацията край Студена

Два нови пожара избухнаха преди обяд в Хасковска област.

Най-сериозна е ситуацията между свиленградските села Студена и Дервишка могила, където върхово гори борова гора. Натам се пренасочват сили и техника.

Няма опасност за населените места. Силният вятър обаче често обръща посоката си и разпалва огъня.

ПожарВ ранния следобед огънят прехвърли пътя между Левка и Студена. Земеделци и местни жители помагат в гасенето. Областният управител Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение за община Свиленград.

ПожарПродължава борбата с огнищата край тополовградското село Срем, ивайловградското Горноселци, където в гасенето се включиха хеликоптери и между Радовец и Планиново.

Огънят е засегнал над 16 000 декара в региона, като най-много в тополовградско – повече от 10 000 декара. Поискани са допълнителни сили от други региони на страната.

ПожарОстава в сила обявеното вчера частично бедствено положение за общините Ивайловград и Тополовград.

Рискът от избухването на нови пожари е много голям. Не трябва да се пали открит огън, а след 11 часа е забранена обработката на пасища и балирането на слама.

Къщи и коли изгоряха при пожарите в Хасковско, евакуираха хора

Продължава борбата с пожарите, гасят с хеликоптери в Ивайловградско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гората
Гората
13.07.2024 15:50 15:50

Заброноте присъствието на дървэрите,които изсичат гората. Преди ходиха есента само за участъците , а сега цяло лато орди пъплят и секат ли секат гората къде ли изхвърлят фасовете и къде ли готвят. Кой,кой ще каже…..

Back to top button