Регион

Огънят изпепели 73 000 декара в Свиленградско и се насочи към турската граница

Огромният пожар, който вчера избухна край свиленградското село Студена вече е изпепелил 73 000 декара, като 18 000 декара са горски фонд.

„Въпреки че бяхме изградили просеки, силният вятър през нощта разпространи огъня в посока селата Щит и Михалич“, посочи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” Александър Джартов. Няма опасност за селата.

На място има 50 пожарникари с 15 противопожарни автомобила, 20 горски служители с 5 автомобила. Очакват се и два хеликоптера на ВВС. Три булдозера изграждат просеки.

Пожар„Ако вятърът продължи да се усилва, не е изключено пожарът да премина и границата с Турция, като ние ще уведомим турските колеги“, допълни Джартов.

ПожарHaskovo.info припомня, че от вчера е обявено частично бедствено положение за община Свиленград, като остава то за общините Ивайловград и Тополовград, където пожарите са локализирани и са под наблюдение.

ПожарЗа причиняването на пожара край Студена беше установен 60-годишен земеделец. Огънят изпепели къщи в Равна гора.

ПожарОстава голяма опасността от избухването на нови пожари. Забранена е обработката на пасища и балирането на слама.

Пожар

Два нови пожара в Хасковско, сериозна е ситуацията край Студена

Земеделец е причинил големия пожар край Студена

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
оНур
оНур
14.07.2024 9:30 9:30

Тамън да има място за фотоволтаични системи…..гора не ни трябва

Back to top button