Любопитно

С 23 000 лв. финансират 6 младежки проекта в Хасково

6 проекта за 22 965 лв. са одобрени по Програмата за финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково.

Постъпили са общо 15 искания за финансиране, като комисията е отхвърлила 9 от тях. През тази година общото финансиране на програмата от общината е в размер на 70 000 лв. Сумата беше определена с решение на общинския съвет.

Одобрени проектни предложения, съгласно Програма за финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2024 г.:

Николай Иванов    

Проект „Да направим нашето училище екосъобразно“монтиране на системи за пречистване на вода за ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково. Провеждане на информационна кампания  сред ученици и учители, целяща да насърчи употребата на вода от системата за пречистване и да намали пластмасовия отпадък на училището.

Павел Данев           

Организиране и провеждане на авторска фотографска изложба на Павел Данев на тема „Другата страна на спорта“.

СНЦ „Алфа криейтийв тийм“ – Хасково

Издаване на алманах с дебютни стихове или проза на ученици и студенти от област Хасково; Провеждане на пленер – дебат под надслов „Поезията като начин на живот“ и „Поезията – храм  на духовността“, с избрани ученици, които имат предпочитание към литературата и поезията от всички общини в област Хасково, както и с домакините от Литературна група за ученици и студенти „Словесни слънца“.

Иван Иванов          

Проект „От пръстен до люлка“ – изследване, опознаване и популяризиране на традиции и обичаи  в селата Войводово, Малево, Жълти бряг  и представянето им пред обществеността. Провеждане на конкурс за художествена фотография „От пръстен до люлка“. Издаване на книжка с изследваните обичаи и други съпътстващи дейности.

Сдружение „Спортен клуб РОНА“

Проект „Аз творя“ – творческа работилница с четири ателиета, насочени към младите хора в община Хасково, които имат интерес към изкуство, култура и занаяти.

Антония Берова

Организиране и провеждане на „Младежка арт работилница“ за обучение на талантливи млади хора в сферата на танцовото изкуство.

Списъците с окончателните резултати от работата на комисията по програмата са публикувани – ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button