Регион

Пожарът край Харманли изпепели вили и ферма, продължава да е критично

Големият пожар край Харманли влезе във вилната зона на града в посока Маджарово и изпепели няколко вили и ферма със стотици овце.

Няколко души се опитват да стигнат до мястото на пожара, защото нямат връзка със своите близки.

Двама пожарникари са пострадали леко и са прегледани на място от медицински екип, каза пред Haskovo.info кметът на Харманли Мария Киркова.

Пожарът тръгна следобед от района на паркинг Голямата Гергана, мина през борова гора край индустриалната зона, където също има засегнати обекти. Пламъците се разпространиха много бързо заради вятъра.

Пожар край Харманли заплашва вили и складове, гори между Хасково и Димитровград

Хората от последните блокове и къщи са силно притеснени и излязоха от домовете си, за да наблюдават ситуацията.

ПожарЗемеделски стопани с техника помагат да бъдат спрени пламъците, които са само на няколкостотин метра от блоковете. Част от земеделците с водоноски се оплакаха, че да били глобени от полицията.

ПожарПожарът затвори международния път I-8 Харманли – Любимец, като обходният маршрут е по автомагистрала „Марица“. Временно затворен е и пътят Харманли – Маджарово, обходът е Харманли – Любимец през магистрала „Марица“, от Любимец посока Ивайловград, път III- 597, разклон Малки воден – Маджарово и обратно. Втори обход е Маджарово – Силен – Долно Ботево – Стамболово – Хасково – Харманли.

Междувременно се запали гората в района на старата черешова градина срещу димитровградското село Крепост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тъп. по тъп. най тъп полицай
Тъп. по тъп. най тъп полицай
18.07.2024 21:32 21:32

Трагедия. Хората отиват да помагат а те ги глобяват.

Back to top button