Любопитно

„Нашата юлска вечер“ събра стотици в Царева поляна

Над 500 души се събраха снощи на импровизирана сцена за българска музика „Нашата юлска вечер“ в стамболовското село Царева поляна.

Идеята и реализацията е на някогашни младежи от селото, които в миналото имаха сформирана рок група. Сега бандата е възстановена и с Красимир Кирев, Станимир Щерев, Димитър Георгиев, Емил Арабаджиев и Динко Рухчев са отново група „Мираж“.

Те репетират в свободното си време и през месец юли организират музикална вечер под девиза „Приятели за винаги“. Идеята е срещнала подкрепа от кмета на селото Манол Петков, НЧ „Христо Ботев“ и местната общност от настоящи и бивши младежи – приятели завинаги.

КонцертОсвен музикантите от група „Мираж“ на сцената се качиха и гост-музиканти, участващи на добра воля, в името на приятелството и музиката. Свириха и пяха – група „Адибенд“, групата за автентичен фолклор към местното читалище, фолклорна формация Пламен Пасев – акордеон, Ангел Накев – кларинет, Атанас Бойчев – саксофон.

На гостите беше представен и кратък видеоклип за миналото и историята на групата „Мираж“, за селото и за културния живот в него през годините.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Красимир Кирев
Красимир Кирев
28.07.2024 18:18 18:18

Участваха също като гост – музиканти Петър Николов, Велко Георгиев и Коцето, част от формация „Паскалев“ – Пловдив!
Страхотни инструменталисти!

Диляна
Диляна
28.07.2024 19:06 19:06

Най добрия беше Красимир Кирев полицая той е и най красивия заради него ходя на концерта .

Биляна
Биляна
28.07.2024 20:08 20:08

Да си вземеш китарата и да възстановиш 35-40 годишен репертоар и то безвъзмездно е геройство! Адмирации за инициативата и създадените емоции! Успяхте да възстановите част от духа, кой селото имаше през детството ми! Бъдете здрави и благословени!

Back to top button