Любопитно

„Златна Тракия“ спечели най-голямата награда на фестивал в Скопие

Представителен ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова се завърна от поредния за тази година успешен международен фолклорен конкурсен фестивал Folkfest Скопие в Република Северна Македония.

Хасковлии заслужиха най-голямата награда, първо място, златен медал, най- голямата купа и специална покана за шампионите за фестивала през 2025 г.

„Професионално жури оцени представянето на България за най-добро и получихме купата за 1-во място, много поздравления от журито и от колегите. На второ място се класираха Хърватска, а на трето Румъния“, доволни са от хасковския ансамбъл.

АнсамбълНа фестивала е имало много силни състави, но хасковските танцьори се откроиха от останалите с професионалното изпълнение, настроение, енергия, красиви костюми и богата хореография.

АнсамбълДва месеца танцьорите усилено се готвеха за двата фестивала в Нидерландия и Северна Македония и трудът им се възнагради. „Беше голяма радост, когато чухме „И на първо място … секунди мълчание и всички в очакване – България, Ансамбъл „Златна Тракия“. Имаше много сълзи от радост, гордост, фойерверки и поздравления. Завършихме това лято с много награди, удовлетворени и устремени към нови победи“, отчитат от „Златна Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button