Регион

Система за напояване чрез дъждуване монтират в Маджаровско

Уведомление за инвестиционно предложение за изграждането на система за напояване чрез дъждуване в землището на маджаровското село Сеноклас е подадено в РИОСВ – Хасково.

Чрез водоспестяващата поливна технология ще се напоява люцерна. Земеделските земи, които ще се напояват са обособени в едно поле. Те са били част от съществуваща гравитачна напоителна система.

Новопроектираната напоителна система се състои от водовземане от язовир „Ивайловград“ чрез преместваема мото помпа, демонтируем тласкател с дължина от 450 до 600 метра и пивотна инсталация. Помпеният агрегат е с дебит 88 литра в секунда. Водата ще преминава през разходомер.

Напоителното поле е с обща площ 564 декара. Не се предвиждат изкопни работи при изграждането на системата.

Дъждовалната машина тип пивот е инсталация с разпръсквачи с колесар с кръгово действие. Радиусът на машината е от 300 до 421 метра с разтягащо се крило. Периметърът на крайния разпръсквач е 27 метра. Дебитът на пивота е 87.5 литра в секунда, а налягането в началото му е 4 бара.

Общият брутен воден обем на сезон за полето е 248 028 кубични метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button