Хасково

7 575 вече подадоха заявления за помощ за отоплениe, 398 получиха отказ

7 575 заявления за отпускане на помощ за отопление са подадени към 30 юли в Хасковска област, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Издадени са 2 857 заповеди за отпускане, а отказите са 398. В процес на обработка са 4 320 заявления.

Кандидатстването започна от 1 юли и продължава до 31 октомври.

До 15 октомври пък е срокът за подаване на заявления за отпускане на еднократни помощи за ученици, записани в 1, 2, 3, 4 и 8 клас.

Размерът на еднократната помощ е 300 лева и се изплаща на два транша – 150 лева след влизане в сила на заповедта, а остатъкът в началото на втория учебен срок ако детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството и при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Вече има подадени 2 266 заявления за помощи за ученици в 1, 2, 3 и 4 клас, като има 2 020 заповеди за отпускане, а отказите са 2.

Подадените заявления за деца, записани в 8 клас са 349, заповедите за отпускане са 280, като няма откази.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button