Спорт

Георги Георгиев с победа за България на Европейската отборна купа

Юношите до 18 г. на България загубиха драматично с 1:2 победи от Германия на турнир от Европейската отборна купа в Чехия, съобщават от федерацията по тенис.

Свиленградчанинът Георги Георгиев (ТК „Хасково 2015“) направи обрат и победи с 4:6, 7:6, 6:0 Мика Петкович.

Българинът изоставаше с 1:4 в първия сет, но успя да изравни при 4:4. След това Георги имаше точка за пробив, но не успя да затвори гейма. Във втората част Георгиев спаси два мачбола и успя да спечели със 7:6. В третия сет той показа страхотно ниво на тенис, като физическа и психическа издръжливост и заслужено спечели мача.

Георги и Виктор Киров имаха два мачбола във тайбрека на втория сет в решаващата среща на двойки, но отстъпиха с 6:4, 6:7(6), 4-10 от Барсуков и Маришко.

В първата среща на сингъл Виктор Киров загуби с 1:2 от Винсент Маришко.

Така България ще играе срещу Естония или Гърция за разпределение на местата от пето до осмо.

Юношите на България до 18 г. са в състав: Георги Георгиев (ТК „Хасково 2015“), Виктор Киров (ТК „Фаворит“, Пазарджик) и Калоян Шиков (ТК „ДМ Тенис“, Стара Загора) с треньор Михаил Атанасов.

ТенисМеждувременно Георги Красутин (ТК „Диана“, София) и Дейвид Илиев (ТК „Изида“, Добрич) спечелиха титлата на двойки при юношите на Държавен турнир по тенис до 18 г. в София.

Във финала на двойки при юношите Георги и Дейвид победиха с 6:2, 6:4 Кристиян Стефанов (ТК „Хасково 2015“, Хасково) и Мартин Латинчев (ТК „Виа Тенис Стар“, София).

Във финала на двойки при девойките Александра Ляпева (ТК „Дипломат“, София) и съотборничката й Калина Симеонова победиха със 7:5, 6:0 Александра Момчилова (ТК „Каратанчева“, София) и Лидия Спасова (ТК „15:40“, София).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button