Хасково

Задържан за дрога за 1.7 млн. лв. се жалва от хасковския арест

35-годишният Митко Каварджиев, задържан за контрабандата на близо 48 кг. марихуана и 3.3 кг. кокаин на обща стойност 1 751 280 лева, поиска изменение на мярката си за неотклонение в по-лека.

Адвокатът му заяви пред съда, че здравословното състояние на Каварджиев се е влошило заради лошите условия в хасковския арест. Отделно 5 месеца не се извършвали никакви процесуални действия с него. Защитникът допълни, че клиентът му няма да се укрие, защото в началото не е избягал, а се е явил пред разследващите, като поиска по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция.

Haskovo.info припомня, че на 10 февруари 47-годишната Маринела Динкина от Перущица беше обвинена в опита за контрабанда на дрогата. Тя беше арестувана на ГКПП „Капитан Андреево“ на път за Турция. Наркотиците бяха открити в специално изграден тайник с електрически механизъм на отключване зад задните седалки.

Заловената с дрога за 1.7 млн. лв. отрича да е знаела за тайника в буса

По-късно тя беше освободена от ареста и е с мярка „подписка“, а като подбудител и помагач беше задържан Митко Каварджиев и Петко Балкански като помагач. Двамата са родом от Пловдив, но живеят в Съединение.

Задържаха още двама за контрабандата на наркотици за 1.7 млн. лв. през Капитан Андреево

На 12 юли Балкански поиска от съда по-лека мярка, но молбата му не беше уважена.

Задържан за контрабандата на дрога за 1.7 млн. лв. поиска свобода

От прокуратурата поискаха молбата за по-лека мярка на Каварджиев да не бъде уважена, защото няма представени нови доводи.

Според съда, към настоящия момент обоснованото предположение за съпричастността на обвиняемия не е разколебана, като остава опасността от укриване и извършване на престъпление.

Събраните досега доказателства установяват голяма степен на конспиративност, предварителна подготовка за извършване на престъплението, участието на множество лица в престъпната дейност, наличие на трансграничен елемент. Не се представят доказателства за влошаване на здравословното състояние на обвиняемия, посочват от хасковския съд, който не уважи молбата на Каварджиев и го остави в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button