Хасково

Ограничиха пожара край Елена, Хасково се сдоби с нова противопожарна кола

Ограничен е големият пожар на територията на военния полигон „Корен“ край хасковското село Елена.

Както Haskovo.info писа, огънят лумна вчера при учение на военните. Пламъците обхванаха над 4 000 декара, повечето от които гора.

В гасенето се включиха екипи на пожарната, военни, тежка техника и хеликоптер. Очакванията са до довечера пожарът да бъде локализиран.

Гора пламна от полигона край Корен в посока Елена

 

В следобедните часове пожарът беше потушен, като на място остават дежурни екипи, които да следят обстановката.

Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов връчи на служители от пожарната ключовете за 6 специализирани автомобила с оборудване за пожарогасене и спасителни дейности при катастрофи и един медицински автомобил. Една от новите пожарни е за Хасково.

ПожарДоставката на новата техника на обща стойност 3,9 млн. лeва е началото на множество други, както на пожарни автомобили, така и на оборудване и лични предпазни средства.

Пожар„Благодаря ви за силата, всеотдайността и борбеността, които показвате ежедневно. Свидетели сме на тежки ситуации, но вие се справяте успешно, защото не допуснахте загуба на човешки животи“, казва вътрешният министър.

Продължава гасенето на пожара край Хасково, който обхвана 4 000 декара

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button