Регион

4 общини от Хасковска област получиха пари за ремонти

74 споразумения с 32 общини за изпълнение на различни инфраструктурни обекти на стойност 127 млн. лв. подписа министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 21 от споразуменията са за ВиК обекти.

Общините в Хасковска област с финансиране са Маджарово, Свиленград, Симеоновград и Харманли.

Свиленград например получава финансиране за инфраструктурни и ВиК обекти на обща стойност 2 156 000 лева, съобщават от общината.

СвиленградЗа подмяна на водопроводна мрежа в Свиленград са предвидени 514 300 лева. Ще бъдат обхванати 5 улици: „Христо Шишманов“ – от кръстовище с ул. „Елин Пелин“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Парижка комуна“ – от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Родина“ – от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Васил Друмев“ – от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Христо Попмарков“ – от кръстовище с ул. „Васил Левски“ до кръстовище с ул. „Христо Шишманов“.
След прокарване на новите водопроводи на тези улици ще бъде извършен основен ремонт, за което са отпуснати 1 205 800 лева.

СвиленградС останалите средства ще се ремонтира един от най-проблемните участъци с компрометирана ВиК инфраструктура – улица „Михаил Шомов” в частта между ул. „Страшимир Дочков” и ул. „Отец Паисий”. Там ще бъде извършена подмяна на канализационна и водопроводна мрежа на стойност 252 300 лева и последващ основен ремонт със 183 600 лева.

Предстои подготовка на процедури за обществени поръчки и избор на изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ВИ К
ВИ К
02.08.2024 18:08 18:08

Колкото пари да отпуснат на ВиК ХАСКОВО нищо няма да се получили с това некадърно ръководство там има хора които не знаят какво работят-ЖЕЛЯЗКОВ .КАРАКЕХАЙОВ МЕИЛУШЕВ ТОТЬО СВЕТЛА дето е осъдена за присвояване на пари и уволнена от предишното ръководство на ВиК

Back to top button