Хасково

Ученици от гимназията по транспорт с двуседмична практика в Малага

Учениците от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково се завърнаха от практика в испанския град Малага.

20 младежи от специалностите Автотранспортна техника, Електрообзавеждане на транспортна техника, Електрически превозни средства прекараха две седмици в слънчева Испания по програма Еразъм+.

По време на престоя си в Малага учениците развиха практически умения за диагностика и ремонт на ходова част, демонтаж и балансиране на гуми и джанти, спирачна система, запалителна система, скоростна кутия, включително подмяна на лагери, зъбни колела, уплътнения, охладителна система, включително смяна на масла и филтри, осветителна и сигнална система.

ПрактикаТака те затвърдиха своите практически знания и умения и ще бъдат още по-подготвени за следващите етапи от обучението си.

ПрактикаМладежите се учеха да работят със съвременни инструменти, да водят сервизно досие на МПС, да разчитат техническа документация и други в модерно оборудваните сервизи на фирмите партньори по проекта. Практиката в Испания подобри знанията на учениците по английски език, подпомогна развиването на различни качества като отговорност, работа в екип, самостоятелност и знания за живота в друга държава.

ПрактикаВечер гимназистите имаха свободно време за разходки из красивия град Малага. През почивните дни от автомобилната практика учениците от ПГТАТ посетиха Музея на видео игрите, разходиха се с катамаран в морето и почиваха на плажа, посетиха и разгледаха град Гранада.

ПрактикаПрез следващата учебна година учениците отново ще могат да практикуват в слънчева Испания по изпълнение на следващия спечелен проект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button