Хасково

Засилени проверки за скорост по пътищата до края на седмицата

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими се провежда по пътищата на цялата страна от 5 до 11 август, съобщават от МВР.

Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол, като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа.

От началото на годината до края на месец юли на територията на страната са станали 3 993 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 244 и са ранени 4 948 души. Спрямо същия период на миналата година катастрофите са повече с 236, но загиналите са по-малко с 43, а ранените са по-малко с 20.

3 765 от произшествията са предизвикани поради допуснато от водача нарушение.

От тях поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 катастрофи, при които са загинали 57 и са ранени 1 151 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година сега тежките пътнотранспортни произшествия по тази причина са по-малко с 47, загиналите с 32, а ранените с 218.

За първите седем месеца на тази година за нарушения на скоростните режими са издадени 788 892 електронни фиша.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button