Хасково

Подписка, незаконни поливки и сигнали на 112 заради безводието в Хасковска област

Няколко сигнала, свързани с безводието в Хасковска област са изпратени през миналия месец до Басейнова дирекция.

Жителите на симеоновградското село Дряново се жалват, че от известно време страдат от безводие и кладенците са пресъхнали. Те са направили подписка с молба до общината за съдействие да се пуска вода от язовир „Дряново“.

След среща със заместник-кмета на общината са били насочени към Басейнова дирекция за разрешаване на проблема. От дирекцията обаче са препратили сигнала по компетентност на общината.

Haskovo.info припомня, че вчера от Община Симеоновград съобщиха, че заради засушаването и недостига на вода в кладенците ще има проблеми с водоснабдяването на целия град от 7 до 12 август между 22 и 6 часа.

Нарушено водоподаване в Симеоновград заради засушаване

Призовават се симеоновградчани да не разхищават водата и тя да се използва разумно.

Друг сигнал е свързан с безводието по река Върбица при едноименното димитровградско село, където рибата измирала. Според хората водата се спирала при язовир „Езерово“ на територията на община Първомай за поливане на овощните градини в околността.

Проверката е установила, че при село Върбица липсва водно течение, а при село Бодрово оттокът е намален.

При язовир „Езерово“, собственост на Напоителни системи, от основния изпускател се изпускали 75 литра в секунда. В същото време на територията на селата Върбица, Скобелево и Езерово имало много нерегламентирани водовземания. Съставен е констативен протокол.

Подаден е сигнал и от ивайловградското село Камилски дол, където мъж влизал в общинско водохранилище с разбит катинар и развивал кранове.

Дежурните на тел. 112 са уведомили общината и са подали информация към полицията.

Сигналът е препратен по компетентност до община Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Картал
Картал
08.08.2024 11:12 11:12

То и в с. Бориславци няма вода заради един животновъд, ама… никой не го знае кое е! Или пък се знае кое е? Аааа…?

ВИ К
ВИ К
08.08.2024 13:35 13:35

Цялата работа за безводието в Хасковско е некадърното управление на шефа Желязков и началник район селски Кольо Каракехайов пенсионер от 4-5 години който продалжава да лапа пари от държавата

Back to top button