Регион

Започва подмяната на уличното осветление по димитровградските села

Подмяната на уличното осветление с енергоспестяващо започва от днес по селата в община Димитровград, съобщават от кметството.

Нови LED лампи ще има в Меричлери и селата: Бодрово, Брод, Бряст, Великан, Воден, Върбица, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево, Добрич, Долно Белево, Здравец, Злато поле, Каснаково, Крепост, Крум, Малко Асеново, Радиево, Райново, Светлина, Скобелево, Сталево, Странско, Черногорово, Ябълково, както и трите градски квартала „Марийно“, „Вулкан“ и „Черноконево“.

Стойността на проекта, който общината спечели чрез финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост е 1 076 000 лева с ДДС.

Целта е да се повиши енергийната ефективност на уличното осветление, да се намали консумацията на ток при запазване на висооко качество на осветление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button