Хасково

Предлагат отпушване на хасковските вилни зони с нови улици

Прокарване на улици във вилните зони на Хасково, които да са широки 4, вместо заложените 8 метра, беше предложено на общественото обсъждане на проекта за актуализация на Плана за интегрирано развитие на общината.

Част от тях да бъдат еднопосочни, като на места се заложат двупосочни, за да се улесни движението в жилищните райони, допълни бившият общински съветник Тодор Кръшков. Очакванията са така да се намали тежестта за общината от предстоящите отчуждителни процедури.

По негови наблюдения на много места сега не могат да минат противопожарните автомобили и линейките. Новите улици ще бъдат посипани с чакъл и валирани.

От общината коментираха, че ще заложат предложението в плана. Гражданите могат да дават своите предложения през следващите дни на електронен адрес: projects_hv@haskovo.bg. Документът е публикуван ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мария
Мария
20.08.2024 9:29 9:29

Хасковската община за 40 години една лопата асфалт не положи на улица Петрич, която е в чертите на града и не е вилна зона. Как не ги е срам тези управници от години, това не ни е ясно . Защо не оправят тази улица, кой не иска да направи или поправи тази улица? А данъците са градски, а не за вилна зона, тук пожарна да влезне е пълен абсурд. Сметта се носи на ръце от бабите с бастуни чак до другата улица, а такса смет е същата. Това е в градска зона!!!

Back to top button