Хасково

Обезопасяват района около училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково

Фигури на деца в реален размер ще бъдат поставени тази есен на пешеходните пътеки около училището

Фигури на деца в реален размер ще бъдат поставени тази есен на пешеходните пътеки около ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково.

Пътят около училището е оживен и децата пресичат трудно. 6-те фигури на възлови места ще насочват вниманието на шофьорите, които се движат в училищния район.

Целта е да се подобри безопасността и да се намали рискът от пътно-транспортни произшествия, следвайки модела на успешни практики от други европейски държави. Идеята е тази новост за Хасково да служи като положителен пример за защита на децата в райони с интензивен трафик.

УчилищеИнициативата „Аз съм бъдещето, пази ме“ се изпълнява в рамките на Програмата за граждански бюджети, за която Haskovovo.infо писа. В нея Фондация ХАЛО си партнира с Община Хасково.

Програмата за граждански бюджети представлява инструмент, който дава равни възможности на всички граждани да се включат директно в процесите на управление на местно ниво чрез даване на предложения, вземане на решения и изпълнение на най-одобряваните предложения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Г.М
Г.М
26.08.2024 15:03 15:03

Поредното недомислие в България. Спящи полицаи, светлини, (оказващи че водачите са пред пешеходна пътека) и предупредителни знаци, че има училище, разрешена скорост за шофиране – 20 км ще свършат работата.

Back to top button