Хасково

Хасковско школо посреща новата учебна година с ремонт

До първия учебен ден се очаква да приключат ремонтите в 4 хасковски гимназии

Продължава работата по санирането на ОУ „Никола Вапцаров“ в Хасково, съобщават от общината.

В ход е изпълнението на мерките за изолиране на външните стени, покрива, подмяна на прозорци и врати. Изгражда се достъпна средата с подход до всички нива на сградата и до санитарните възли.

Изгражда се асансьор. Обновяването на училището включва още основен ремонт на учебните стаи за модерна, здравословна и комфортна училищна база, изграждане на STEM среда. Срокът за изпълнение на строително монтажните работи е 311 дни.

РемонтHaskovo.info припомня, че ремонтът започна през април. Модернизацията на сградата се извършва по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Една година ще санират училище „Никола Вапцаров“ в Хасково, децата в други две сгради

Успоредно с този проект се работи и по идеята за изграждане на нов физкултурен салон по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища.

До приключване на ремонтните работи учениците ще провеждат занятия в сградата на ПГТАТ „Никола Вапцаров“.

До първия учебен ден се очаква да приключат ремонтите във ФСГ „Атанас Буров“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТ „Александър Паскалев“ и ПГЛП „Райна Княгиня“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button