Регион

Пожар пламна край Царева поляна, има опасност за гората

На място работят 5 екипа на пожарната

Пожар е пламнал по обяд в района на стамболовското село Царева поляна. Огънят е обхванал сухи треви в посока село Балкан и силният вятър бързо го е разпространил.

Горят стърнища, треви и лешникови насаждежия. Има пряка опасност пламъците да влязат в близката гора, откъдето да стигнат до съседната област Кърджали.

Изпратени са четири екипа на пожарната от Хасково, поискана е помощ и от Кърджали, които вече са се включили с един противопожарен автомобил.

Предполага се, че пожарът е причинен при чистене на пасище. На място работят полицейски инспектори, които трябва да установят причината.

За цялата Хасковска област е в сила оранжев индекс от бързоразпалващи се полски и горски пожари. Най-голямата опасност днес е силният вятър, който много бързо разпространява пламъците в сухата растителност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button