Хасково

ВиК: Няма опасност от режим на водата в Хасково

ВиК подава по над 36 000 кубика вода за денонощие само за Хасково

„Няма опасност от въвеждането на режим на водата в Хасково“, съобщават от ВиК по повод на зачестили запитвания от граждани и сигнали за нарушено водоподаване.

„ВиК подава по над 36 000 кубика вода за денонощие само за Хасково. Водата се черпи от над 60 кладенеца. Количеството е абсолютно достатъчно за да задоволи потреблението на града“, коментира управителят Ненко Дервенков.

Липсата на вода в някои райони се дължала на локални аварии. Те са ежедневие заради остарялата водопроводна мрежа, която на места е над 70-годишна.

Последните изследвания на водата в сертифицирана лаборатория сочат, че тя отговаря напълно изискванията на Наредбата за показателите водата за питейно битови цели.

При норма естествен уран 0.03 микрограма на литър от взетите десетки проби са отчетени стойности от 0.007 до 0.022 микрограма на литър.

При норма на манган от 50 микрограма на литър са регистрирани стойности от 0 до 18 микрограма на литър, което е далеч под пределните норми. Всички микробиологични показатели са в норма, допълват от ВиК.

Лабораторията на дружеството следи ежедневно за качеството на водата в Хасковска област. Извършва се и законоустановеният периодичен мониторинг в сертифицирана лаборатория, като данните се предоставят на РЗИ – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Щон
Щон
27.08.2024 14:46 14:46

Дервенков ти от Марс ли падна че не знаеш че Хасково цяло лято е на сухо без обявен режим май ще излезе че и ти не знаеш как се озова шеф на ВиК поне разчисти този пенсионерски бардак във ВиК

Джокерът
Джокерът
28.08.2024 20:34 20:34
Отговор до  Щон

Знае той добре за какво назначен е…скоро ще усетите.
А относно пенсионерите защо му е да се занимава със себеподобните?

Весела пенсионерката с коша
Весела пенсионерката с коша
27.08.2024 17:48 17:48

Тази ВИК лаборатория е за закриване ! Пишат си по хавата резултати някакви , в които никой не вярва. Крайно време е и да се дава информация ежеседмична за качеството на водата на сайта на ВИК. Продавача ВИК е необходимо да представя информация за съдържанието на водата на купувача . Всеки търговец го прави! Дано,ама надали!

Станислав
Станислав
27.08.2024 21:35 21:35

ВиК Хасково е бардак. Начетени крадли .

Lozko
Lozko
01.09.2024 12:49 12:49

Лозко лозев да се връща в Хасково. Той ще оправи всичко! Много е опитен…На кой ни остави Лозкооо

Back to top button