Хасково

Стимулират заниманията с изкуство и спорт в 38 училища

38 учебни заведения в Хасковска област ще работят през новата учебна година по Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и спорта“.

В училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „Христо Смирненски“ в Хасково и в село Войводово ще имат вокални групи. В Книжовник и Стамболово ще се занимават с приложни изкуства. В СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград и в Маджарово ще учат танци, включително съвременни и модерни улични стилове. Училището в тополовградското село Устрем слага акцент на театралното изкуство.

ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ и ФСГ „Атанас Буров“ в Хасково, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград са с одобрени проекти в модул спорт. В тези гимназии ще бъдат сформирани отбори по футбол и волейбол.

Целта на националната програма е творческите и спортни занимания да допринесат за стимулиране заложбите на учениците, за физическото, емоционалното и социалното им развитие. За всяка от дейностите е предвидена сума от министерството на стойност около 3 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button