Любопитно

В Ивайловград връчват наградите на конкурса „Ивайло Балабанов“

Новият лауреат на Националния конкурс за поезия „Ивайло Балабанов“ ще бъде обявен на 1 септември.

Тържествената церемония ще е в читалище „Пробуда 1914“ в Ивайловград.

Конкурсът в памет на родения в село Хухла писател и поет Ивайло Балабанов се провежда за втори път. Той е учреден от Община Ивайловград по предложение на читалищното настоятелство на НЧ „Пробуда 1914“, подкрепено от Националния фонд „Култура“ и Съюза на българските писатели.

Целта е да бъдат откроени творческите постижения в областта на поезията, да се стимулират авторите за създаване на високохудожествени творби, утвърждаващи нравствени и естетически ценности, в духа и идеите на писателя Ивайло Балабанов.

ИвайловградПреди връчване на наградата ще се състои премиера на спектакъла „Дишай“, режисиран от Иванка Шекерова. „Спектакълът засяга всички теми на нашето съвремие. „Дишай“ е всеобщата наша мисия, да помним, да не забравяме, че сме човеци с мисъл, смисъл, мечти, желания, копнежи“, казват създателите на театралната постановка, в която звучат и стихове на Ивайло Балабанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button