Хасково

И в Хасковско намериха енергийния прах от скандала с Диона

Временно е спряна продажбата на наличните количества

В Хасковска област са открити опаковки от енергийния прах или аналогичен такъв, който нашумя покрай скандала с певицата Диона, която рекламира продукта в социалните мрежи.

Става въпрос за търговски обект в Хасково, от който обаче не били извършени продажби.

Здравните инспектори с експерти от Комисията за защита на потребителите и полицаи са проверели днес над 150 търговски обекта в страната. В магазини в областите Хасково, София, Бургас, Варна, Благоевград, Стара Загора, Пловдив, Монтана и Сливен са намерени количества от енергийния сниф между 2 и 10 опаковки, съобщават от министерството на здравеопазването.

Продуктите са етикетирани на български език, с обявена продажна цена, партиден номер и срок на годност.

ПрахС предписания временно е спряна продажбата на наличните количества. Те са оставени под възбрана до решение относно тяхната безопасност за употреба, допълват от ведомството.

Извършва се мониторинг на места за продажба от разстояние, като е изготвен списък, по който също ще бъдат извършени проверки. Информацията ще бъде предоставена и на останалите компетентни органи.

След установяване на произхода на продуктите, веригата на доставки, както и вложените суровини и съставки, ще бъде изготвена преценка за безопасността им чрез назална употреба, както и необходимостта от предприемане на мерки, целящи евентуално ограничаване или забрана, уточняват от здравното министерство.

От прокуратурата също се самосезираха – образувана е преписка и започва разследване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Казано на кратко
Казано на кратко
29.08.2024 22:05 22:05

Проста ц иг ан ка

Back to top button