Хасково

Отпуснаха помощ за отопление на 7 503 в Хасковска област

Продължава кандидатстването за помощ за ученици

Помощ за отопление вече е отпусната на 7 503 души в Хасковска област, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

От 1 юли, когато започна подаването на заявленията, до 27 август в региона са подадени 11 157 молби. Заповедите за отказ са 1 269, като 2 384 са в процес на обработка.

Кандидатстването продължава до 31 октомври. Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца – от 1 ноември 2024 г. до 31 март 2025 г.

До 15 октомври се подават заявления за отпускане на еднократни помощи за ученици, записани в 1, 2, 3, 4 и 8 клас.

Размерът на помощта е 300 лева и се изплаща на два транша – 150 лева след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а 150 лева в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството и при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

В случаите, в които са подадените вече заявления за деца записани в първи и осми клас и не е приложен удостоверителен документ от училището, заявленията ще бъдат обработени от дирекциите социално подпомагане след получаване на служебната информация от МОН в началото на октомври, и съответно изплатени след 15 октомври.

Вече са издадени 3 564 заповеди за отпускане на помощта за деца, записани в 1, 2, 3 и 4 клас, а отказите са 8.

649 помощи са отпуснати на семействата на осмокласници, като отказите са 3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button