Спорт

Два сребърни медала спечелиха шахматистите от Свиленград

Спортният клуб по шахмат „Свиленград 2013“ участва с трима състезатели на Националната купа на България за деца от 8 до 16 г. „Морско конче“ във Варна.

Двамата талантливи представители на клуба Атанас Вангелов и Дамян Дамянов се представиха отлично и станаха подгласници на носителя на купа „Морско конче“ в техните групи.

49-тият турнир по класически шахмат за момчета и момичета се проведе в седем кръга по една партия на ден с контролно време 90 минути плюс 30 секунди на ход със запис до края на партията.

Атанас Вангелов участва в групата на момчетата до 12 години. Той не допусна загуба и с актив от 5,5 т. – 4 победи и три ремита, зае второто място – на половин точка от победителя от общо 36 състезатели в тази възрастова група.

Дамян Дамянов се състезава в групата на момчетата до 14 години. Той завърши с актив от 5 точки – 4 победи, 2 ремита и 1 загуба, и зае второто място, на точка от победителя от общо 23 състезатели във възрастовата група.

Това са първите медали, спечелени от свиленградската шахматна школа в тези възрастови групи, в които конкуренцията е най-голяма, а участниците са най-много. Битката за челната тройка се водеше до последните минути на седмия кръг.

Третият състезател от клуба Сияна Вангелова участва в групата на момичетата до 10 години. Тя изпълни поставените от ръководството на клуба минимални цели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button