Регион

Заради нарушения прекратяват договора на кариера в Ивайловградско

Концесионният договор за добив на скалнооблицовъчни материали от находище „Железино“ на територията на община Ивайловград ще бъде прекратен, съобщават от правителствената пресслужба.

От находището се добиват гнайси и амфиболити. Договорът се прекратява едностранно, защото концесионерът не е отстранил причините, довели до спиране действието на концесията, реши Министерският съвет на днешното си заседание.

През юни 2012 г. за находището е сключен концесионен договор с „Динел“ ЕООД – София. Концесионерът не е заплатил концесионно възнаграждение, не е предоставил банкови гаранции по договора, включително обезпечаващи изпълнението на задълженията по опазване и възстановяване на околната среда и рекултивация.

Фирмата не е предоставила ежегодни отчети за изпълнение на годишните работни проекти и на плана за управление на минните отпадъци. Тя не е сключила договор за доверителна банкова сметка със специално предназначение за обезпечаване изпълнението на задълженията, свързани с ликвидация или консервация на миннодобивния обект и рекултивация на засегнатите земи, допълват от МС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button