Регион

Учителка получи грамота от МОН за есе за изкуствения интелект

Жени Лозева, учител в НУ „Алеко Константинов“ в Харманли, получи грамота от Министерството на образованието и науката

Жени Лозева, учител в НУ „Алеко Константинов“ в Харманли, получи грамота от Министерството на образованието и науката.

Тя е отличена за научното си есе на тема „Изкуственият интелект в образованието – възможности и предизвикателства пред учителя“.

Наградите на учители новатори в прилагане на технологиите, изкуствения интелект и иновативни практики в детски градини и училища от цялата страна бяха връчени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Това стана по време на заключителния семинар на тема „Развитие на критичното мислене на децата и учениците в информационното общество – електронните устройства, медиите и фалшивите новини“, организиран от Синдиката на българските учители.

Министърът посочи, че според редица изследвания с навлизането на изкуствения интелект и технологиите ще се увеличава и нуждата от обучение към критично мислене.

Той поздрави организаторите на форума, че поставят тема, която ще е водеща в процеса на трансформиране на образователната система, и че създават мрежи от съмишленици във формирането на новости в образователната система.

„За мен добър учител е онзи, който постоянно усъвършенства своите знания и опит, търси и експериментира с нови съвременни идеи и теории“, казва наградената Жени Лозева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button