Любопитно

Картини от пленера ще красят новия календар на община Хасково

Подредиха изложба с 16 платна от националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето“ в художествена галерия „Форум“.

Художниците са Васил Тенев, Илияна Минкова, Ивелина Иванова, Анатолий Станкулов, Тоска Запрянова-Николовa, Атанаска Димова, Неделчо Кучков и Луиза Китар.

Кметът Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев поздравиха творците за това, че са рисували Хасково със сърцето си и са пресъздали неповторимостта на града.

ИзложбаЧаст от картините остават във фонда на Община Хасково и ще бъдат включени в годишния календар за 2025 г.

Тези платна утре ще бъдат вдъхновение и за малките хасковски художници. Точно в 10 часа в творческото пространство пред галерия „Форум“ започва второто издание на Минипленера за деца „С Хасково в сърцето“. Това е своеобразен послепис по живопис, който дава възможност на бъдещите художници да рисуват на същата тема, по която са творили утвърдените творци.

ИзложбаВ минипленера за деца участват Арт школа „Дъга“ към Младежки център Хасково и школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря-1858“. Боички и материали за рисуване са осигурени за всички деца и техните гости от близо и далеч, които искат да рисуват „С Хасково в сърцето“, допълват от общината.

Събитията са включени в празничната програма за Деня на Хасково.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button