Любопитно

Юбилейният „Каунь“ е вече в нета

„25 години, любими читателю, успяхме да се срещаме с тебе да се стремим да ти е интересно и смешно… Да отпразнуваме годишнината, да се усмихнем и каквото има да става…“ Така верните и предани аратлици от Акъдемия „Каунь“ пишат в юбилейния брой на електронния вестник „Каунь“, който е вече в нета.

От първа страница ни гледа незабравимият Станислав Стратиев с неговите пророчески слова: „Ивайло не биваше да става цар. С това даде много лош пример. От една страна силно западна свиневъдството, а от друга – управлението. Нещата и до днес не могат да дойдат по местата си“.

Актуално звучат лафовете на Михаил Делчев: „Хемень са сдобрихме с родътъ и приятелту, ай върьте пак на изборе! Бактън!“ Хумористични стихове четем от Росица Станева, Райчо Русев-Райсън, Божидар Томов, Мария Донева, Ели Видева разкрива в рими „Как се търси спонсор“.

Читателят ще се посмее и на неподражаемия диалект на героите на Нина Момчилова. Ценно подкрепление на този брой дават и автори от Харманли, Димитровград, Смолян, Кубрат, Трявна… Академичното присъствие е осигурено от доц. д-р Георги Митринов от Института за български език при БАН, който разсъждава върху значенията на глагола халам и мястото му днес.

В броя не липсва и рубриката „Из старите вестници“. Усмивки буди рекламата от едно време как срещу живи питомни зайци и метлен клас всяко ТКЗС и всеки стопанин можел да се снабди с „Москвич“.

„Каунь“ – това звучи гордо, заключава за пореден път дългоочакваният вестник, богато илюстриран от Ивайло Цветков, Веселин Зидаров, Светлин Стефанов и други художници.

Новият брой, подпомогнат от програма „Културни инициативи“ на община Хасково, ще бъде официално представен на „Каунь фест“ на 6 септември.

Юбилейният „Каунь“ може да разгледате ТУК.

Представиха програмата за Дните на Хасково 2024 – ВИДЕО, ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button