Регион

Извадиха 55 000 контрабандни цигари от кухини на микробус

55 000 контрабандни цигари са открити при проверка на товарен микробус, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Той е пристигнал на пункта на 2 септември на път от Турция за Франция. Турският шофьор е представил редовни документи за превозваната стока – алуминиеви профили.

По метода „анализ на риска“ бусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. Открити са 2 750 кутии цигари без български акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини по цялото протежение на страниците на товарното помещение.

ЦигариНа водача е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

Само през август митничарите на Капитан Андреево са задържали 1 623 000 цигари. В резултат на завишения контрол са разкрити 1 011 нарушения, двойно повече в сравнение със същия период на миналата година.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Тютюневи изделия са иззети и с разписки от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button