Хасково

Опашка от желаещи за достъп до е-здравните си досиета в Хасково

Хасковлии извиха преди обяд опашка пред изнесения пункт на РЗИ до сградата на общината.

Там днес и утре от 10 до 16 часа здравните експерти ще помагат на желаещите да инсталират на телефоните си мобилното приложение еЗдраве. Ва първия час преминаха десетина души.

Както Haskovo.info писа, 20 хасковлии влязоха в електронните си здравни досиета в първия ден, в който услугата беше достъпна с помощта на експертите от Районната здравноосигурителна каса.

20 хасковлии вече влязоха в здравните си досиета чрез еЗдраве

В приемната на Касата се обслужват само здравноосигурени лица, а в РЗИ и Информационно обслужване могат да потърсят съдействие и неосигурените.

РЗИВсеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до лабораторни резултати, рецепти, болничен престой, информация за кръводарявания, медицински бележки, напомнят от здравното министерство.

Родителите имат достъп и до данните на своите деца. Приложението изпраща информация и за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления.

Всеки може да се възползва от функционалностите на еЗдраве, като получи съдействие за това в РЗИ, РЗОК и ИО. За целта е необходимо да носи със себе си документ за самоличност, както и мобилен телефон, по възможност с предварително инсталираното приложение еЗраве. То може да бъде изтеглено напълно безплатно от Google Play или App Store.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button