Спорт

Хасковлия спечели среброто на международен турнир по карате в Швейцария

Международният турнир „Базел Опен“ се проведе в Швейцария.

Представител на България беше само Ангел Ангов хасковския СК „Торнадо“. Той се състезава в дисциплината ката.

В категория джуниори Ангел се класира на 2-ро място, като победи в 4 срещи и на финала загуби от представителя на Германия Абу Уахиб Джонас. Той е европейски шампион и вицесветовен шампион, доскорошен номер 1 в световната ранглиста на Световната Карате Федерация при джуниорите.

КаратеПо пътя към медала хасковлията отстрани Кевин Мишлер – титуляр на Швейцария при джуниори и номер 34 в световната ранглиста на при джуниори.

В категория Ката мъже +16г. Ангел се класира на 11 място. В тази категория победи 2 срещи и на четвъртфинала загуби от титуляра на Швейцария при мъжете Юки Уджихара – титуляр на Швейцария, който е на 39 място в световната ранглиста при мъжете.

Това състезание е част от подготовката му са Световното първенство по карате, което ще се проведе през октомври и за което Ангел Ангов се бори да попадне в отбора на Българската Карате Федерация като титуляр, допълва треньорът в „Торнадо“ Недялка Станчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button