Хасково

130 пожара повече през лятото в Хасковска област – ВИДЕО

Над 20% ръст на летните пожари в региона

Над 20% ръст на пожарите през това лято в сравнение с миналото в Хасковска област отчете на професионалния празник на пожарникарите директорът на РДПБЗН Митко Чакалов.

От 1 юни досега пожарите са със 130 повече в сравнение с 2023 г. Лятото вече не е както обикновено 3 месеца, а 4. То е изключително сухо, което е предпоставка за избухването и развитието на много големи пожари, отчитат от хасковската дирекция.

Наскоро хасковската пожарна получи нов специализиран автомобил с модерен комплект за спасяване на пострадали при катастрофи. От дирекцията се надяват да получат още лични предпазни средства и техника.

Пожарна
Митко Чакалов получи подаръци от децата

Днес до обяд улицата пред хасковската пожарна беше затворена, защото се проведоха демонстрации пред деца. Най-смелите дори се качиха на пожарникарската стълба. Други пък се снимаха с пожарникарите и противопожарните автомобили.

В програмата имаше рисунки на асфалта, изложба на тематични детски рисунки с награди, танци, а за финал всички бяха зарадвани с торта.

В празника се включиха и членове на доброволното формирование „Спасителен Клуб за Бъдеще – Хасково“.

Видео: Хаиг Карекинян

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button