Хасково

Партиите се скараха още на СИК №1 при консултациите в община Хасково

Предстои РИК - Хасково да назначи състава на секциите

Партиите и коалициите проведоха рекордно кратки консултации за състава на секциите в община Хасково за парламентарните избори на 27 октомври.

Техни представители се скараха още за състава на СИК №1 в квартал „Бадема“. Председателското място в нея поискаха едновременно от „Възраждане“ и БСП, които не отстъпиха, въпреки че бяха подканяни да се разберат от техни колеги от други партии.

СекцииФариз Сербест пък заяви, че е упълномощен за участие в консултациите от председателя на ДПС Джевдет Чакъров и от почетния председател Ахмед Доган. В същото време в тях участваше и Йозджан Мехмед, който каза, че е упълномощен от председателя на партията Делян Пеевски.

Преди да прекрати консултациите секретарят на общината Пламен Лечев каза, че документите на участниците в тях отговарят на изискванията.

Сега предстои Районната избирателна комисия да назначи състава на СИК на територията на община Хасково.

Haskovo.info припомня, че със заповед на кмета Станислав Дечев бяха образувани 149 секции – 111 в Хасково и 38 в селата.

Образуваха 149 секции за изборите в Хасково

РИК вече разпредели местата в секциите на територията на община Хасково. 376 са членовете за ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ – 216, „Възраждане“ – 210, ДПС, „БСП за България“ и ИТН – по 149.

Комисията определи и ръководствата – председател, заместник-председател и секретар в СИК. ГЕРБ-СДС ще има 149 членове на ръководни позиции в секциите, ПП-ДБ – 88, „Възраждане“ – 85, ДПС – 49, „БСП за България“ – 40, ИТН – 36.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button