Хасково

В обновената детска градина „Зорница“ ще има и асансьор

Санирането трябва да приключи за 312 дни

Започва санирането на сградата на детска градина „Зорница“ №3 на улица „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково, съобщиха от общината.

Символичният старт беше даден от кмета Станислав Дечев и директорът на градината Красимира Стоева. Ремонтът е за 1 728 960 лева с ДДС, като парите са по Националния план за възстановяване и устойчивост.

В сградата ще се изпълнят мерки за енергийна ефективност за постигане на енергиен клас А. Ще се извърши преустройство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и санитарни помещения, ще се обособят зали за спорт и музикални занимания.

РемонтПредвижда се изграждането на допълнителна пристройка за нова градинска група за 23 деца. Ще има асансьор за достъпност до трите етажа, а дворното пространство ще бъде обновено изцяло с нови настилки, нови съоръжения за игра, парково обзавеждане и допълване на съществуващата растителност.

Ремонтът на сградата и дворното пространство ще осигурят необходимата достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Ремонт„След 312 дни, колкото е срокът на строителните работи, ще имаме напълно обновена и модерна детска градина, с условия за отглеждане и възпитание на децата, съобразени с всички съвременни стандарти“, кметът кметът.

Директорът на градината разказа, че сградата е строена през 60-те години на миналия век и до сега никога не е ремонтирана основно. Всички над 230 деца от сграда „Зорница“ са преместени в другата сграда на ДГ №3 „Незабравка“.

Ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button