Водещи новиниХасково

5 телефонни измами за месец в Хасково, наемат мулетата с обяви за работа

За 4 от измамите има задържани посредници

5 телефонни измами са извършени в Хасково през септември, като при 4 от тях са разкрити част от извършителите – така наречените мулета, които взимат парите от жертвите, съобщи началникът на Районното управление Мирослав Христов.

Най-често посредниците се наемат с обяви за работа през социалните мрежи. Казва им се, че трябва да вземат пратка от даден адрес. Според полицаите, мулетата знаят с какво всъщност се занимават, защото виждат големи суми пари в пликовете, които получават от пенсионерите.

При последната разкрита измама от 27 септември в центъра на Хасково е заловен 28-годишен криминално проявен от джебелското село Добринци. Преди десетина години той е бил залавян за кражби и наркотици.

Полиция
Мирослав Христов

Мъжът е взел 16 000 лева от 85-годишна хасковлийка, като парите уж са били за операцията на неин роднина, пострадал при катастрофа. Той е заловен с парите, които е предал на разследващите. За посредничеството при измамата е трябвало да получи близо 1 000 лева.

При друга измама на 20 септември бяха задържани двама, завлекли пенсионер с 19 000 лева. Най-голямата телефонна измама през тази година е от края на март и е за 26 000 лева. И тогава мулето е било арестувано, но посредникът вече е бил предал парите на поръчителя, който се издирва.

От полицията съветват хората никога да не дават пари на непознати, които им се представят за лекари, полицаи или други служители, а при най-малкото съмнение да се обаждат на телефон 112.

Заловиха извършител на телефонна измама за 16 000 лв. в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button