Спорт

Хасковлии триумфираха на световната купа и държавно по бадминтон

1️1️ медала – 3️ златни, 3️ сребърни и 5️ бронзови, спечелиха българските състезатели на Световната купа по бадминтон за мъже и жени в София, съобщават от федерацията.

Стефани Стоева спечели титлата в дисциплината жени единично, след като на финала победи третата поставена национална състезателка на България Гергана Павлова след обрат с 18:21, 21:15, 21:8 за 56 минути.

В дисциплината жени двойки водачките в основната схема Стефани и Габриела Стоеви, пети от Олимпийските игри Париж 2024, нямаха проблеми на финала срещу Таня Иванова и Гергана Павлова – 21:5, 21:10 за 22 минути. Така Павлова взе две сребърни отличия от надпреварата.

Бронзови медали завоюваха Димитър Янакиев на единично, на двойки мъже Иван Русев и Илиян Стойнов и на двойки жени Михаела Чепишева и Цветина Попиванова.

Междувременно хасковлии станаха шампиони на Държавното отборно първенство до 13 г., което се проведе в зала „Спартак“.

Тимът беше в състав Иван Златев, Кан Емурла, Теодор Стойчев и Самуил Ценов. Те победиха в групите отборите на Пазарджик и Русе, а днес във финалната тройка постигнаха победи над Виктори БК Хасково и СКБ Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button