Водещи новиниИзбори 2024 - Предизборни публикации

Бойко Борисов в Хасково: ГЕРБ има най-подготвените хора, направили сме повече от всички

„ГЕРБ е направил колкото никой друг през последните 20 г. Имаме структури, кметове и най-подготвените хора“, каза на предизборна среща в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че вътрешната и външната сигурност са изключително важни. „Ние предпазихме България от много проблеми и сега можем да продължим с воля, технически средства и външна политика“, уточни Борисов.

Борисов каза, че само ГЕРБ може да се справи с дупката от 18 млрд. лв. в бюджета, защото има най-подготвения екип. Той отчете, че през трите правителствата на партията му е спазвана финансова дисциплина, но в „сглобката“ са се поддали на популистки политики, за да не бъдат обвинени, че само те са против вдигането на доходите.

ГЕРБПо неговите думи печелившата политика е да се харчи колкото се изкарва, а не повече. В същото време обаче дори служебното правителството продължавало да взима по 2 – 3 млрд. лв. заеми, които трябва да се плащат. На този фон усвояването на Плана за възстановяване и устойчивост е едва 5 – 6%. „Няма по-добър в управление на еврофондовете от Томислав Дончев“, уточни Борисов.

Водачът на листат на ГЕРБ-СДС в Хасковска област Делян Добрев каза, че са единствената партия с програма и знае как да решава проблемите.

ГЕРБ„Санирането е едно от най-важните неща в програмата ни. Инициативата е изцяло на ГЕРБ, тя е перфектно функционираща – по 1 000 блока се санираха, изключително от малки и местни фирми. Това даде ефект, както за хората с намаляването на сметките, жилищата им станаха по-красиви и скъпи, а така също и за икономиките на градовете, които се възползваха“, посочи Добрев.

Той заяви, че в програмата е заложено да се продължи със санирането на къщи и кооперации, като процедурата няма да бъде толкова тромава, както при блоковете. Ще могат да се санират къщи във всяко населено място и то от собствениците им. След приключването на ремонта и инспекцията от общината ще бъдат изплащани и съответните суми.

Добрев каза, че за енергетиката е важен проектът за изграждането на два нови ПАВЕЦ-а – Батак и Доспат. „С тях ще се намалят цените на тока и България ще стане най-големият балансьор на електроенергия в цяла Югоизточна Европа“, завърши Делян Добрев.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button