Регион

17 златни сватби отпразнуваха накуп в Харманли днес

Златни сватби17 златни сватби отпразнуваха днес в Харманли по повод Деня на християнското семейство. Местната администрация и Демократичния съюз на жените опитаха да събрат за 11-ти път на едно място всички двойки от общината с половинвековен семеен стаж.

След тях са Йовка и Васил Ходжеви. Двамата се срещат за първи път през 1960-та година в местната болница. Тогава тя е медицинска сестра в Хирургично отделение, а бъдещият й съпруг е трябвало да бъде опериран от апендицит.

Златни сватбиНе след дълго Васил катастрофира с мотор и отново попада в болницата. Тогава двамата с Йовка се срещат отново, искрата пламва и година по-късно двамата сключват граждански брак. Двамата имат един син, който днес не можа да присъства на златния празник, тъй като работи в чужбина.

Спечелих с моята съпруга. Благодарен съм за това, което създадохме заедно.“, каза с насълзени очи 75-годишният харманлиец.

Златни сватби„Имахме един много добър брачен живот изпълнен с разбирателство. Много неща преживяхме и успявахме след всяка трудност да се изправяме и продължаваме напред„, допълни 72-годишната му съпруга.

Семейство Ходжеви са категорични, че животът е дипломация и младите хора не трябва да се страхуват от брака.

ВидеоВижте историята на още едно златно харманлийско семейство с половинвековен семеен стаж зад гърба си

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button