Водещи новиниЛюбопитно

Село Смилян ще опита пелевунска трахана

Теменужка Матева от ивайловградското село Пелевун е сред участниците в изложението-базар и кулинарна работилница в родопското село Смилян.

Проявите са част от 22-рото издание на Празника на смилянския фасул.

Майсторката-кулинарка, за която Haskovo.info писа, ще направи демонстрация за приготвяне на трахана и на мекици с квас. Тя ще сготви и трахана със смилянски кочан.

ФестивалТова е растение, което е типично за тази част на Родопите, и за за което не може със сигурност да се каже дали е алабаш или вид зеле. Това обясняват организаторите на празника от местното читалище „Проф. д-р Асен Златаров 1927“.

В програмата на бобения фест са включени конкурси за най-красиво пано от фасулени зърна, за производител на годината, за най-атрактивен фермерски щанд, за най-вкусно и оригинално ястие. Връх на празника е залпът на „фасулено топче“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button