Водещи новиниЛюбопитно

Наградиха най-добрите млади цигулари на конкурса „Недялка Симеонова“

Най-добрите млади цигулари от конкурса „Проф. Недялка Симеонова“ бяха наградени на церемония в театър „Иван Димов“ в Хасково.

В тридневния конкурс участваха 13 цигулари.

В първа възрастова група победител е Елена Калинова, следвана от Зара Захариева и Калина Борисова.

Победител във втора възрастова група е Марияна Стоева, а на трето място са Доника Митева и Константин Николов. Диплом за добро представяне получи Филип Ралинов.

В трета възрастова група не се присъди първо място. На второ място са Мария Панциду и Радослав Чалъков, а трети е Борис Стойчев.

В четвърта възрастова група също няма победител и съответно лауреат на конкурса. На второ място са Валерия Кравцова и Елизабет Гекова, а трети е Александър Тянов.

Наградите бяха връчени от председателя на журито проф. Гинка Гичкова. В галаконцерта се представиха Елена Калинова, Марияна Стоева, Елизабет Гекова и Валерия Кравцова.

Haskovo.info припомня, че конкурсът е в рамките на 49-ото издание на Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“, които бяха открити в петък и приключват днес.

Музикалните дни „Недялка Симеонова“ започнаха с конкурса за млади цигулари

В третата концертна вечер от 19 часа в театъра при свободен вход ще се представят Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Константин Добройков. В програмата са Пламен Джуров – „Метаморфози“, Васил Казанджиев – „Картини от България“ и П. Й. Чайковски – Серенада оп. 48.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button