Любопитно

Силно хасковско участие на международен конкурс за нова песен

17 нови български заглавия успяха да се класират за финала на дванадесетото издание на Европейския фестивал за детска песен „Златни искри 2024“ във Варна.

Първо място спечели авторската песен по музика на Боян Гегов и текст на Марин Тозев в изпълнение на Десислава Тозева.

Организатор на събитието е фондация „Откритие“ с подкрепата на Министерството на културата, сдружението за защита на авторски права „Музикаутор“, БНР – Радио Варна, фонд „Култура“ на Община Варна. Основател е Доно Цветков.

КонкурсСред авторите са някои от най-популярните български композитори като Хайгашод Агасян, Валери Костов, Пепи Писарски и Светослав Лобошки, чиито творби са познати и обичани от публиката.

Наред с тях се открояват и млади автори, които правят своя дебют на сцената във Варна и които носят със себе си свежи идеи и иновативни подходи към детската музика. Сред тях са композиторът Димитър Атанасов, познат и от дуета Димитър и Христо, рок-музикантът Боян Гегов, DJ Nick, както и варненките Невяна Цветкова – DIVA VOCAL и Мария Стойнова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button