Регион

Кола натъпкана с цигари задържаха на митница Свиленград

Image11 560 къса нелегални цигари задържаха митничарите на пункт Капитан Петко войвода. Инспекторите от Митница Свиленград селектирали за щателна проверка влизащ в страната автомобил Олед Зафира.

След огледа от колата са извадени контрабандните цигари, които били скрити в бензиновия резервоар и в специално изградени тайници в пода на автомобила, който се е движел на газ. Нарушителите са български граждани с инициали С.А. на 39 г., П.П. на 19 г., Т.Г. на 37 г. и Г.Г. на 50 г. Според обясненията им цигарите са били закупени за лични нужди от безмитен магазин в Турция. Съставени им са актове за пренасяне на стоки без акцизен бандерол.

През изминалата седмица митническите служители от Капитан Андреево са задържали общо 5 594 кутии цигари и 43 кг тютюн за пушене, част от които са разкрити при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 45 акта за установяване на митнически нарушения.

3 297 кутии цигари, закупени от Турция, са иззети от 88 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button