Любопитно

Минзухари цъфнаха край Маджарово

МинзухариПървите минзухари цъфнаха в защитената местност „Момина скала“ край Маджарово, съобщиха природозащитници. Ранната поява на предвестниците на пролетта е знак за мекото за зимния сезон време. Според древните гърци минзухарът е цвете на богинята на зората Еос, позната в римската митология с името Аврора.

Момина скала е с площ 782,03 хектара и е закриляна от закона от 2001 г. На територията и се срещат около 600 вида растения, 300 вида пеперуди и 160 вида гръбначни животни. Много от тях са застрашени от изчезване.

Богатата и красива природа на Източните Родопи и възможностите , които предлага за активен отдих, ще бъдат представени на международни туристически изложения в Амстердам /Холандия/ и Мехелен /Белгия/ през първата половина на февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button