Регион

Година след наводнението в Бисер виновен за трагедията няма

БисерПочти година след наводненията в Хасковско, причинени от скъсаната стена на язовир Иванов, виновен за трагедията няма.

Разследването тече. Срокът му е удължен до средата на февруари. Това дело се води на специален надзор и след приключване на разследването предстои обсъждане на събраните доказателства.“, съобщи за Haskovo.info районният прокурор на Харманли Иван  Стоянов. Той допълни, че назначените експертизи са приключили, но дали от тях става ясно кой е собственик на язовир Иваново и кой трябва да понесе вината за бедствието, Стоянов заяви, че не може да коментира на този етап.

Днес жителите на село Бисер дадоха курбан за здраве в знак на благодарност към всички, които през изминалата една година им помагаха. На събитието присъства вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. По повод бавното разследване той заяви, че този факт е действително неприятен.

Бисер „Това е събитие, което е провокирано от лошо стопанисване на един воден обект.“, подчерта вътрешният министър и призна, че в страната и разследването, и правораздаването са доста продължителни процеси.

Година след наводнението Цветанов си спомни мъката на бисерчани. „Беше много студено, знаех, че къщите на хората са наводнени и няма къде да се приберат. Имаше хора, които загинаха. Всички тези обстоятелства много променят един човек.“, подчерта вицепремиерът.

Haskovo.info припомня, че наводнението в областта миналата година отне живота на 11 души, 6-ма, от които бисерчани. Водната стихия разруши 57 къщи. 32 от тях вече са готови. Все още не се знае дали всички останали ще бъдат възстановени, тъй като част от тях са били необитаеми и според обществения съвет не е нужно да бъдат възстановяване.

Видео Вижте видео репортаж

Бисер Бисер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button