Хасково

Анкета: Момичетата – пушачки повече от момчетата

ПГТПо-голямата част от учениците, които пушат са момичета. Това сочат резултатите от анкета, проведена в Професионалната гимназия по туризъм. В проучването са взели участие 100 деца от различни класове на възраст от 13 до 19 години.

Според допитването повечето от учениците знаят за вредата от тютюнопушенето, но нямат намерение да предприемат мерки за отказване на цигарите. Анкетата показва още, че 13-14% от учениците не знаят до какви болести може да доведе тютюнопушенето.

С оповестяването на резултатите от анкетата паскалевци поставиха финала на кампанията „Силата на духа в борбата с тютюноманията“. Инициативата е част от национален конкурс, организиран от МОМН и Министерството на здравеопазването.

Във възрастовата група от 5-8 клас бяха класирани 24 паралелки от различни училища, сред които е и 8″б“ клас от гимназията, съобщават от ръководството на школото. В рамките на четири месеца паскалевци работиха за каузата да предпазят повече млади хора от зависимостта да бъдат пушачи.

На финала на кампанията осмокласниците прожектираха презентация, показаха табла със снимки и материали за тютюнопушенето, а най-активните бяха наградени. Инициативата се превърна в празник, който завърши с песни, танци и вкусна торта.

ПГТ ПГТ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button