Избори 2013

ГЕРБ Димитровград събира книги за пенсионерските клубове

ГЕРБАкция за събиране на книги, които ще бъдат дарени на шестте пенсионерски клубове в града, организираха днес четвъртият в листата кандидати за народни представители на ГЕРБ в региона Владимир Митрушев, младежката организация на партията и общинските съветници.

Димитровградчани предоставиха стотици томове литература. 50 екземпляра на „Епопея на забравените“ на Иван Вазов предостави МГЕРБ Хасково. Акцията е свързана с днешния Международен ден на книгата и авторското право. „Четете повече“ призоваха младите хора. Те са убедени, че въпреки електронните технологии традиционната книга не бива да бъде пренебрегвана.

ГЕРБСъс специална брошура младите хора припомниха думите на Йордан Йовков „Нека във всяка българска къща да има по някоя българска книга-хубава книга, която и да била, от когото и да е. Тя може да бъде една вещ, но може да стане и една светиня. Защото в нейните страници, в буквите и редовете, теглени като черни бразди, е хвърлено живо зърно, заровен е благотворният кълн на самата обич към книгата, към езика“.

Пред шатрата с книгите Владимир Митрушев заяви „Радвам се, че толкова много хора се отзоваха на нашата инициатива, чрез която отдаваме почит към книгата и авторите. За мен е много важно да насърчаваме хората да четат и откриват удоволствието от четенето“.
На среща с димитровградски творци Владимир Митрушев дари средства на Василка Господинова за издаването на книга проследяваща бригадирското движение.

 
Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button