Хасково

Кампания „Зелена България“ стартира за 3 поредна година

ImageЗа трета поредна година Министерството на околната среда и водите стартира Национална кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Кампанията се провежда в три категории – за най-зелен бизнес, за най-активна община и за най-зелен град. 
Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал – всеки, който е отделил време в грижа за околната среда – почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на „зелени работни места”, опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак „Зелена България”, уточниха от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция. Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия.

Кампанията „Зелена България” цели да мотивира мисленето на гражданите в посока към опазване на околната среда. Със средства по Оперативна програма „Околна среда“ се изграждат пречиствателни станции за отпадъчни води, канализации, системи за модерно управление на отпадъците и се опазва богатото биологично разнообразие в страната.

През 2011 г. Хасково бе удостоен с приза „Най-зелен град“ в категорията за населени места от 30 000 до 100 000 души. Същата година дворът на Обединени ученически общежития бе отличен за най-добро ландшафтно оформление.
Община Димитровград пък стана носител на специална награда в надпреварата за „Най-зелен град в България“, заради реализация на проекти за приветлива градска среда. Общината кандидатства с идеята за набиране и финансиране на проекти на граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки под мотото „За приветлива градска среда”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button